Voorpret

Iedere vakantie begint met de voorpret. Zo gaan er heel wat Jagermeister doorheen voordat de wintersport begint en hebben we nu onder genot van rosé en (Brasa) Gin Tonic allerlei ideeën voor de zomervakantie.

Al vanaf dat Mika klein is hebben we voor uitdagingen gestaan qua gezondheid. Gaat het eigenlijk met hem veel beter is de diva aan de beurt. Na opname in ziekenhuis oktober 2016 vanwege astma aanval, bleef ze kwakkelen, wisselend benauwd en kwamen daar alleen in 2018 al 2 longontstekingen en bronchitis aan te pas. Begin november 2018 kwam daar een dikke vette Pfeiffer overheen. Zó ziek als ze toen was, heel eng. Niet wetende dat je kind mankeert en aan te moeten zien dat ze niet kon praten, eten, mager werd, koorts had, verstopte holtes en weet ik wat meer.

Het boeken van een vakantie hebben we dus lang niet aangedurfd omdat ze daar voor echt te zwak was. Onderschat Pfeiffer echt niet!! Pas eind februari 2019 bleef ze koortsvrij en kreeg ze weer een beetje energie terug. Pas vrij laat (maart) hebben we de tickets durven te boeken. We rijden op woensdag 17 juli vanuit huis naar Dusseldorf, daar verblijven we in Sheraton. De auto parkeren we daar iets verderop bij P25. Donderdag 18 juli vliegen we vroeg (7.20 uur) vanaf Dusseldorf naar Londen en vanuit daar hebben we de overstap naar Miami. In Miami verblijven we in Hyatt dichtbij alle gave Things To Do. We vliegen met Virgin Atlantic en hebben alles geboekt bij Expedia. Ook de auto en hotel voor eerste 2 nachten hebben we daar geboekt. Bevalt ons al jarenlang erg goed vanwege de kortingen die je krijgt als je alles daar boekt.

De voorpret kan nu echt beginnen. De lijstjes met wat we willen zien, doen en beleven wordt als maar langer en langer……. Ik heb een lijst waarmee ik 2 maanden voort kan, en dan heb ik alleen onze regio gepakt en nog niet de rest van Florida. Zoveel mooie dingen hier te doen en te zien in deze staat, fantastisch!!

Onze diva vriendin Sabine, vaste wintersport (lees Jagermeister) maatje van ons allemaal, heeft er wel oren naar om ook 1,5 week naar Cape Coral te komen en als de ticket prijs juist is boeken we voor haar een vlucht vanaf Schiphol naar Fort Myers. Ze komt aan op woensdag 24 juli. Ze landt dan in de avond en Ronald haalt haar dan op van Fort Myers. Het huis ligt ongeveer 30 minuten van het vliegveld dus echt perfect. Zaterdag 3 augustus moeten we het huis weer uit en zetten we Sabine op het vliegtuig terug waarna wij doorrijden naar Orlando om Universal Studios te bezoeken. Daar verblijven we in het Royal Pacific Hotel van Universal. De Express Passes krijgen we cadeau omdat we verblijven in een Universal hotel. Met deze passen kunnen we de regulieren (lange) rijden skippen. Helaas nog niet bij Hagrids Magic Creatures Adventure. Tevens krijgen we 3 dagen toegang cadeau als we 2 dagen tickets kopen. Mooie deal zeg ik!

De koffers liggen klaar en langzaam verdwijnen er wat dingen in de koffer die we thuis niet meer nodig hebben maar wel mee moeten op vakantie. De medicijnen tas is dit jaar in ieder geval wat uitgebreider dan vorig jaar. Mika vanwege zijn Grazax (immunotherapie tegen extreme hooikoorts klachten) en Aerius, Coco aan de puffer en behalve mijn vaste puffer-en pillen pakket nu ook pillen tegen traag werkende schildklier. Wat een verademing om nu te weten waar klachten vandaan komen, maar ook me binnen 3 weken al beter te voelen! Heerlijk!

Deze vakantie kan nu al niet meer stuk, met of zonder bezoek aan urgent care (want dat is eigenlijk wel standaard als we Mika meenemen :-)) HET WORDT FEEST!!!

Miami, Party in the city where the heat is on….
Advertentie