Dag 18 – Zat 3 aug

Dag 18. Zaterdag 3 augustus 2019.

Ik loop een beetje achter met blog, maar vandaag zit nog meest vers in het geheugen dus eerst vandaag maar.

Ik werd eigenlijk al eerder wakker van de regen op het dak en dacht…….hierdoor ben ik nog nooit wakker geworden, hier heb ik toch even geen zin in. Ik wilde graag nog even een plonsje maken in onze pool als afscheid. Maar aangezien de combinatie van water en onweer niet echt een succes schijnen te zijn, slaan we dat maar even af.

We hebben gister al best veel ingepakt en we hoeven vandaag alleen de restjes nog op te ruimen en in de kliko’s te doen. Om 7.45 uur gaat de wekker want om 9.00 uur staat er iemand van MHB Management Property op de stoep om de final check te doen. Nooit dat er ooit iets aan de hand is, maar ze komen netjes alles even afsluiten.

Onze ervaring met deze toko is prima, alles is altijd netjes geregeld en nooit problemen gehad.

De kinderen laten we nog even slapen, droger en wasmachine draaien al dus ze worden vanzelf wel wakker. Wat maken we er toch altijd een eigen bende van als we 2 weken in zo’n huis zitten. Te erg, maar eigenlijk ook weer zo opgeruimd wanneer iedereen even de handen uit de mouwen steekt.

Moppies maken we om 8.30 uur wakker en stipt 9.00 uur staat Heinreich op de stoep (geen idee of hij zo heet maar ik weet dat hij van oorsprong Duits is) Eigenlijk zijn we klaar om te vertrekken als hij ook klaar is. Hoppa, alles in onze mega bak. Die wagen hebben we hard nodig want er gaan 8 koffers in. WAT!!! WTF!!! Er is maar 1 koffer van Bien bij dus wij hebben 7 koffers. Maar euh….we zouden er toch eentje vervangen?? Ja tuurlijk….totdat bleek dat we die hard nodig hadden om alles weer mee terug te vervoeren. Oke……laten we het daar maar even niet meer over hebben.

Tegen 9.30 uur staan we bij onze Starbucks en nemen deze keer (vanwege de regen) een warm drankje en een broodje (we hadden nog niet ontbeten). Ook hier nemen we afscheid van onze Starbucks en rijden naar Fort Myers International (RSW) Airport.

Helaas moeten we daar afscheid nemen van onze Bien. Zij vliegt vandaag via Dallas naar Amsterdam. Eerst gaat ze nog even een uurtje extra terug in de tijd voordat ze in 1x naar Amsterdam vliegt. Wat hebben we genoten van haar gezelschap en wat hebben we een lol gehad.

We gaan bij de incheckpaal staan maar krijgen dan te zien dat ze geen stoel toegewezen heeft gekregen. Omdat Sabine echt niet bij het raam moet zitten waar ze niet zelfstandig zonder over 2 mensen te stappen weg kan lopen (wat er dan gebeurd zal ik verder niet vertellen hahaha) Dus we vragen hoe we dat kunnen oplossen. Maar dat gaat helemaal goed komen bij de gate zegt deze dame. We zwaaien haar uit bij de douane, roepen nog even over en weer en weg is ze! Nog meer afscheid nemen zeg, bah!

Wij vervolgen onze weg over de I75 naar Orlando. We kunnen ook binnendoor over de 41 maar dat hebben we ooit eens gedaan en dat schiet voor een meter op. Dus we scheuren lekker op ons gemak door. Bij Sarasota stoppen we voor een Starbuck en dichterbij Orlando op de I4 tanken we en scoren we een Subway.

Rondom Orlando is het drukker en met wat file komen we bij ons hotel Loews Royal Pacific. Lekker! Alles om ons heen straalt Universal uit. We zien de achtbanen om ons heen en het is druk. Incheck gaat goed en we krijgen een mooie bloemenkrans met een ‘Aloha’.

De kamer is netjes, niet mega ruim maar in mijn beleving ruimer dan de Disneys Animal Kingdom Lodge. Dat was een veredeld konijnenhok. Wel wordt het een uitdaging met de bedden want er staan 2 bedden, maar dat zijn 2 Queens. Je zou denken dat dat prima moet lukken met de kinderen maar die slapen nogal breed of druk. Er wordt nog een extra bed gebracht straks voor de drukste van het stel.

Vanaf het hotel kunnen we met een bootje in 5 minuten naar City Walk. De controle van tassen en evt gevaarlijke dingen wordt hier bij het hotel gedaan zodat je dit kan overslaan bij aankomst in het park. Erg praktisch vinden we. Met het bootje komen we midden in de City Walk terecht en als je ADHD hebt of autistisch bent is dit geen goede plek. OMG!! Wat een drukte, warmte, knipperende lichten en geluiden. Met name dat geluid. OVERAL moet muziek aan. Waarom!!! Elke restaurant staat die herrie tering hard aan. En ja, ik ben een dagje ouder maar de kinderen vinden het zelf ook niet prettig.

We lopen wat rond, maken foto’s van de Universal draaiende bol en belanden daarna bij Bubba Gump voor het avond eten. Precies op tijd want ik geloof dat we het laatste tafeltje inpikken. Na de vakantie maar strak aan de bak met lijnen en sporten want het is erg calorierijk zeg maar. Morgen alles er maar aflopen in het park. Ahum….

Eten is prima, niet bijzonder, maar gewoon oke. 

We willen wel graag uit de warmte en de drukte dus nemen de boot terug naar het hotel. De kinderen duiken samen met Ronald nog even in het zwembad en ik douch de warmte van me af. Even chillen. 

We moeten nogmaals om het extra bed verzoeken en dan ploffen we lekker in slaap. Morgen gaat om 8 uur het park open voor Universal Hotel-mensen en daar horen wij ook bij. We staan dus vroeg op en gaan dat vroege uurtje even meepikken. Dan kunnen we tussen de middag lekker bij het zwembad liggen om in de namiddag/avond weer naar het park te gaan.

We dachten dat we morgen naar Cape Canaveral zouden gaan, maar we kunnen de kaarten niet vinden. Ronald had toch gereserveerd?? Nou, nee dus………….omdat we 5 dagen toegang tot Universal hebben besluiten we dit geld maar te besparen want het is allemaal al duur genoeg deze vakantie. Wel jammer, maar dat bewaren we dan maar voor de volgende keer. En die gaat er zeker komen, wat is Florida toch fijn!

Trust en tot morgen!! (dag 17 volgt nog wel!)

Liefs

Advertentie