Dag 22 – Wo 7 aug

Dag 22. Woensdag 7 augustus 2019.

Daar gaan we weer. Ik moet mezelf weer even vertellen waarom we dit doen. Ja, we moeten op tijd in het park zijn, we hebben een hoop te doen.

Ook komen we heus tot de conclusie dat we veel dezelfde dingen doen omdat de kinderen dat leuk vinden.

We scoren in het hotel 3 croissants en een banaan en off we go! We komen aanlopen en het is even wachten voordat de boot er is, maar erg lang duurt het ook niet.

 We gaan richting Universal Studio’s en genieten van het beetje rust wat daar nog heerst. Binnen no time is het gierend druk daar maar ik vind de sfeer in Diagon Alley leuker dan in Hogsmead. Daar is het op het moment erg druk, mede vanwege de opening van Hagrids Motorbike Adventure. Maar de sfeer is ook anders, ik weet niet goed uit te leggen.

We scoren The Escape from Grintotts nog een keer en we hebben de toverstaffen meegenomen en Mika en Coco kunnen alle spreuken nog even oefenen. Ze zijn er duidelijk beter in dan de eerste dag. Ze laten de veer zweven, laten het onweren, doen lampen aan en uit en trekken de w.c. door. Er zijn ook geheime ‘windows’ waar je ook een spreuk kan doen, deze zijn niet zichtbaar maar zijn er wel. We hebben er al eentje gevonden in het raam naast de Wingardium Leviosa (de veer dus). Er moeten er meer zijn maar we moeten de kaart die bij de wands zit onder het blacklight houden om de geheime spreuken te vinden. Er is zoveel meer te doen en te zien hier.

Wisten jullie dat je in de rode Engelse telefoon die voor Kingscross Station staat het nummer ‘magic’ moet bellen en dat je dan het ministerie van Toverzaken aan de lijn krijgt? Zo zijn er nog meer leuke dingen maar die volgen in een apart stukje over Universal.

We pakken een refill en stappen in de trein naar Hogsmead, daar willen we nog wat leuke dingen doen. Daarbij is de treinreis te leuk om niet nog een keer te doen. In het raam zie je ook een film voorbij komen. Je ziet Hagrid op zijn bike voorbij komen en weet ik wat nog meer. Zo goed gedaan. 

De rij naar Hagids Motorbike is lang. 3,5 uur…….hé, dikke doei zeggen we! Alles best maar dat gaan we niet doen. Ik snap oprecht niet dat mensen daar in gaan staan. Zodra je het station uitkomt wordt je een rij in gedirigeerd, no way, daar gaan we niet in.

Het weer blijft wat wisselvallig. Het is niet zo bloedgeslagen heet als de eerste dagen. Dat zorgt er ook voor dat het kan gaan onweren en dus de achtbanen stil worden gelegd. Dit hebben we tot nu toe iedere dag mee gemaakt. Voor ons geen probleem, want we zitten dichtbij en zijn zo in het hotel, maar als je er maar 1 dag bent en toevallig in de rij staat……erg frustrerend.

We willen graag de Forbidden Journey doen. Deze is echt zo gaaf. Combi van een soort achtbaan met animaitie, je kunt het niet uitleggen maar zo knap gedaan dat je echt denkt dat je rondom het kasteel vliegt.

De rij voor de lockers is lang en we moeten de rugzak kwijt, ik heb er geen zin in om daar op te wachten, zonde tijd, te meer omdat de lucht wat donkerder wordt. Ik ga lekker buiten in het zonnetje zitten en Ronald gaat met de kinderen erin. Ze zijn ook zo weer terug want met de express passen is dit zo gedaan. Dat is overigens niet overal zo hoor. Soms staan we ook wat langer te wachten, maar niet langer dan 20 minuten.

We lopen via een land waar we nog niet zijn geweest en de kebablucht komt ons tegemoet. Dat ene croissantje was niet genoeg maar we gaan niet hier eten. We lopen richting Seuss Landings maar komen eerst langs Poseidon’s Fury. Wat is dat? Wat moeten we daar van denken? We gaan in de rij staan, maar het duurt….en duurt…..en duurt…. Ik word ongeduldig en denk ‘waar zijn we  aan begonnen’. Blijkt het een tour te zijn, een soort van show. Eerst dachten we: mwah…..is dit het?? Maar naar mate de tijd vordert wordt hij echt beter! Uiteindelijk toch leuk om gedaan te hebben. De kinderen vonden hem cool.

Dan naar Seuss Landings. Je voelt je daar echt weer even kind. Zeker als we daar het meest kinderachtige baantje nemen Seuss Trolley Train Ride. Lekker blij! Coco wilde dit graag en we gaan graag met haar mee.

Alles is zo leuk gemaakt, echt super leuk!

Het wordt weer donkerder, achtbanen sluiten en we doen er verstandig aan om ergens te gaan eten en richting het hotel te gaan voor een korte stop.

We eten overheerlijk bij de Toothsome Chocolate Emporium. WAUW!!  Wat een gave toko en die toetjes!!!!! Chocolade, chocolade, chocolade. Ik zal wat foto’s plaatsen want je weet niet wat je ziet!!

Ik moest meteen denken aan iemand dien van Friese paarden houdt maar ook erg van chocolade. 😉

Mika en ik kiezen de Tour de France burger, Ronald de Teriyaki en Co een chicken tenders. Het was heerlijk! Veel maar lekker. Na de vakantie dan wordt het weer strak aan de bak!!

We lopen lekker naar het hotel,  de stappenteller maakt overuren. We maken iedere dag zo’n 15 km dus we zijn lekker bezig.

Eenmaal in het hotel barst het onweer en regen los. Het nodigt niet echt uit om naar het park terug te gaan dus we hangen lekker op de kamer. Zelfs het zwembad is gesloten dus komen Ronald en de kinderen ook weer snel terug naar de kamer.

Er is dan maar 1 praktische oplossing: koffers klaar maken. Niemand heeft zin maar het moet toch gebeuren. Als we morgenochtend wel het park in willen dan zullen we nu wat keuzes moeten maken qua inpak werk. Al met al valt het best mee wat voor een bende het is. We komen er redelijk mee weg en waarschijnlijk blijven de koffers ook onder de 23 kilo. Hoppa!

Tegen 18.00 uur nemen we de boot weer naar het park en schieten IOA in. Daar willen we heel graag de The Hulk doen. Annies kleine tasje past in een gratis (kleine) locker dus hoppa. Totdat we bij de rij van Express komen………hé dikke doei!! Daar gaan we niet in staan, daar hebben we de passen niet voor! Veel te lang.

Ze promoten die passen gewoon kapot vind ik. Er zijn zoveel mensen die zo’n ding kopen dat het bijna geen nut meer heeft. Houden ze daar geen maximum van aan of denken ze ‘ verkocht is verkocht, geld is in het laadje?.

Al met al, we pakken de spullen weer op en lopen via Seus  (waar de kinderen nog even heerlijk in de carrousel gaan) naar Hogsmead. Daar is de drukte nog even erg al is de rij bij Hagrids niet meer zo lang. We hebben geen zin om in rijen te staan en duiken Forbidden Journey in. Binnen 5 minuten zitten we in zo’n bakkie en vliegen weer Harry en Ron langs het kasteel, bestrijden spinnen, demonteren en draken. DAMN, wat zijn we goed bezig!

Iedereen wil nog een keer maar ik niet, dat 3/4D gebeuren maakt me wat misselijk en ik ben ook niet helemaal fit en moet zeggen, hoe decadent het ook klinkt, ik ben wat park moe. En dan niet de attracties en alle gave dingen, maar wel de geluiden, de mensen, de drukte. Ze lopen gewoon tegen je aan en kijken niet uit. Noem het overprikkelt of wat dan ook, ik trek me even heerlijk terug in de drukte door langs de kant te gaan zitten en even dom voor me uit te staren en de rest te negeren.

Voordat ik het weet is de rest weer terug en lopen we Hogsmead Station. Ik wil heel graag naar de show kijken rond het kasteel, maar we zijn moe, hebben trek en willen graag uit de drukte. Ik geef mijn wens om de show te zien op en gaan lekker naar het hotel. Even rust, geen hysterische harde muziek, even niks, heerlijk!

De airco blaast op volle toeren en een vestje is wel lekker, fijn dat de kinderen even naar de kamer zijn gegaan om deze op te halen.

Na het eten, is het douchen en plat.

Morgen nog een een uurtje het park in voor de laatst achtbaan (langzaam afkicken) en dan op weg naar Miami.

We vliegen om 16.30 uur vanaf Miami naar Londen en vanaf daar tegen 13.00uur in Dusseldorf. Thuis komen is ook weer fijn!

Lekker eerst even naar oma en opa. En we kunnen niet wachten om Joem en Wit een knuffel te geven en met ze te rijden. 

Tijd vliegt, maar ook hebben we zoveel meegemaakt dat ik mijn eigen blog soms moet nalezen om te zien wat we ook alweer allemaal hebben gedaan. 

Volgende blog volgt vanuit huis.

Ik zeg: bedankt voor het meelezen tot nu toe en tot in Nederland.

Liefs

Advertentie