Dag 9 – do 25 juli

Dag 9. Donderdag 25 juli 2019.

Goedemorgen!!

Het was een kort nachtje. Eerst moest de gin tonic gedronken worden onder het genot van de Floridiaanse sterren bij het zwembad. We hebben een Limited Edition Gin Tinoc gevonden van Bloom. Met Jasmijn en rozen. Deze is zó goddelijk!!! Aanrader.

Tegen 1.30 uur lag iedereen plat en gingen de ogen zonder tegenstribbelen dicht. Slapen!

Sabine was tegen 6.30 uur wakker, Ik uurtje later en al snel volgende de kinderen en Ronald. De eerste ochtend duik moest worden genomen. Whoop!! Die buren hier zijn zo blij met ons iedere ochtend (NOT) Maar goed, 2 weken en ze zijn weer van ons af.

Ronald maakt lekker gebakken eitje, de rest dekt de tafel en al snel zitten we lekker buiten aan het ontbijt. Het is vandaag een bewolkte dag, maar wel met een temperatuur van 32 graden. Niks mis mee!

Wat gaan we doen? We hebben uiteraard een hele waslijst van dingen die we willen laten zien en doen, paniek!! We hebben te weinig tijd!

Als eerst vandaag maar lekker op pad naar Captiva. We rijden de Sanibel Causeway over en met het uitzicht op de Sanibel Ligthouse is dit steeds weer een beetje thuiskomen. Wat is het toch een heerlijk eiland.

We tuffen van Sanibel door naar Capitiva en we zien al dat de zee een redelijk sterke stroming heeft. Met name Blind Pass en Hunters Beach zie je best pittige golven (voor Sanibel begrippen) en dat houdt in: sterke stroming!

We vinden een plekje Alison Hagerup Beach (public parking). Dit is eigelijk de enige parking op Captiva. Je kunt verder alleen ergens parkeren als je ergens verblijft, iets eet of huurt (boot, kayak etc) Dat zorgt er voor dat het hier ook niet zo druk is. De golven stellen niks voor bij degene die ik als kind zag in Le Vieux Bouceau in Frankrijk (Les Landes) maar voor hier zijn ze best redelijk. Coco is er al snel klaar mee want die verzoop al bijna aan de hand van Sabine toen een golf toch iets krachtiger aan kwam dan gedacht. Mika zwemt in de buurt van Ronald en duikt door de golven heen, heerlijk. We lopen wat langs het strand op zoek naar schelpen en vinden eigenlijk wederom alleen kattenpootjes. Er ligt hier nagenoeg niks en dat zijn we niet gewend. Maar zoals we weten, iedere dag is weer anders.

De zon trekt aardig door maar we zijn ook blij met her en der wat wolken want het is best pittig warm. Boven Sanibel regent het nu, maar daar hebben we 20 minuten verderop geen last van.

Tegen 13.00 uur krijgen we best trek en nadat we ons echt weer super ongemakkelijk achter een handdoek hebben omgekleed (want je kent de preutse Amerikanen, ik zou anders gewoon in mijn blote reet daar gaan staan) rijden we naar Doc Fords. Eerst even een kleine stop bij een shop op Captiva voor een schelpennet voor Mika en een schelpen netje voor Mika en Sabine. Leuk hoor!

Bij Doc Fords beginnen we met een mojito en bestellen we onze heerlijke lunch. Ronald de Banana Read Snapper, Mika de hotdog, Coco weer de fish fingers, Sabine en Burger en ik de Yukatan Shrimp Taco’s. OMG!!! Wat was dat lekker zeg. Ik kan daar echt mijn vingers bij op eten, smullen!! Wel weer wat heet aan het bekkie maar een 2ecocktail (Dark & Stormy) verkoelt de boel. Wat is het weer een feestmaal.

Het is al tegen 15.00 uur voordat we klaar zijn en bedenken wat we willen doen. Eerst een kleine stop bij de Sabinel Outlets. Even langs Tommy maar realiseren ons weer dat ze er geen Kids department hebben. Sabine scoort een leuke shirt en we stappen snel door naar Polo Ralph Lauren. Ronald 2 shirts voor het golfen, ik echt een super gave lange jurk (zo blij mee en voor dat geld!!!) en Coco een spijkerrokje met shirt.

Hop hop, door naar Coach, want Sabine heeft ook een tas nodig voor naar school (ze is juf ;-)) waar ze haar laptop in kan doen. Ze stapt de deur uit met dezelfde als ik. Dit was de mooiste tas (ik kan het weten) en de beste deal. Er is een rek rechts achterin waar de SALE staat. Bovenop de 70% doen ze nog eens 20% korting. Wat worden we er toch blij van.

De laatste winkel is Nike waar we ons even orienteren op loopschoenen voor mij. Degene die ik nu heb zijn op en ik heb nieuwe nodig als ik na de vakantie weer echt wat aan mijn conditie wil gaan doen. Ik ben nog te verkocht aan mijn oude trappers dus niks is goed genoeg. Morgen eerst maar de steunzolen meenemen en opnieuw passen want anders kom ik straks thuis met een paar waar ik niks aan heb.

Voor de middelbare school heeft Mika nog wat sportkleding nodig en dat kunnen we daar goed scoren. Coco een trui voor het sporten en hoppa! Mijn lijstje met dingen die we moesten kopen staat op 0. Lekker bezig zo!

Via de Publix waar we boodschappen doen voor het avondeten, scheuren we naar huis. Iedereen is gesloopt. Eenmaal binnen, pleuren Coco en ik de tassen neer en doen we alsof we naar toilet moeten. Stiekem kleden we ons om en trekken onze bikini aan. Hoppa, 1 grote plons later liggen we er in. Op de achtergrond horen we wat geluiden over ‘niet helpen met opruimen’, maar daar hebben we nu even kak an. We moesten echt even afkoelen.

En omdat we zulke lekkere boodschappen hebben gehaald bij Publix, besluiten we maar pizza te gaan halen. Logica is ver te zoeken, maar ach…….het is vakantie.

2 pizza’s en gin tonic later (met 5 man dus maak je maar een voorstelling hoe groot die dingen waren) zitten we uit te buiken op de bank. Even de koelte van de airco op zoeken.

Ik ben lid van een aantal Faceboek groepen waaronder die van Sanibel en Captiva. Ik lees daar dat er vandaag 2 mensen ternauwernood zijn gered op Blind Pass Beach. Helaas is er verder op Captiva dus wel een man overleden. Helaas deze zomer niet de eerste. Ruim een week voordat we hier kwamen waren waren er ook al 2 overleden waarvan 1 een kindje geloof ik. Ik moet zeggen dat de borden slecht te zien zijn en niet op een opvallende plek staan. Persoonlijk vind ik dat Sanibel hier echt meer aandacht aan moet besteden en de borden op opvallende plekken moet plaatsen. Dus een gewaarschuwd mens telt voor 2……… Let asjeblieft op!

Krantenartikel over de verdronken persoon. Klik.

Bien ligt er al in, kinderen gaan er nu in en dan duik ik snel met mijn boek het bed in. Heerlijk! Eens even kijken of ze de moordenaar kunnen vinden. (Niet te vrezen van Karen Rose)

Tot morgen!

Liefs

Advertentie