Dag 21 – Di 6 aug

Dag 21. Dinsdag 6 augustus 2019.

Daar gaan we weer! Wekker met Tiroler liedje wekt ons om 7.00 uur. Mén, doen we dit echt!!

Ja hoor, daar gaan we weer. Bak fruit mee onder de arm, sapje gedronken op de kamer en hop hop, naar de boot, lekker naar het park.

Universal Studios was open, maar helaas was er geen achtbaan op. Jammer! De Early Entry is alleen voor Diagon Alley. Daar begint de Escape From Gringotts voor Express pass houders pas om 9.00 uur. De rest kan er wel om 8.00 uur in maar over 10 minuten gaat de Express Lane open en er vormt zich al een rij, snel er in!

Stipt 9.00 uur mogen we er in, tegen 9.30 uur staan we weer buiten. Hoe gaaf ze dit toch hebben gedaan. Toch een soort van achtbaan, maar met 3D/4D experience. Zo goed gedaan!! Het blijft een feestje deze.

We hebben dorst en Coco en Mika staan de springen om The Mummy te doen dus hop daar gaan we. Eerst even een refill halen en dan door. Nou, refill poging 1……dame kijkt ons aan, we mogen even wachten tot hare koninklijke hoogheid de servetten heeft bijgvuld in de houder. Dan verschuift ze nog wat dingen heen en weer, gaat aan de rommel met de handschoentjes en na ongeveer 5 minuten kijkt ze ons aan van: oh jullie zijn er nog. WTF! Ze ziet dat we de refill bekers mee hebben en zegt: sorry machine doet het niet om de bekers opnieuw op te laden voor een nieuwe dag. Draait zich om en weg. WTF!! MOKKEL!!

Poging nummer 2 bij de volgende stand, meneer heeft het zelfde probleem maar legt netjes uit waar we het evt wel kunnen regelen, maar daar hebben we geen zin in. Hij vult wel onze bekers bij met ice-water en daar zijn we voor nu ook helemaal blij mee. Zó kan het dus ook! Mokkel!!

We lopen langs de Fast & Furieus en besluiten die meteen mee te maken. Ook wederom erg grappig gedaan, leuk! Niet voor nog een keer maar erg leuk om gedaan te hebben.

Hop hop, snel naar de The Mummy en wat is hij weer leuk en lekker. De geluiden mogen iets minder hard maar vingers in de oren werkt prima. De kinderen vinden hem compleet te gek. 

En nog een keer!!! Ze krijgen er geen genoeg van.

Nu moet ik echt plassen!! Bij de restrooms in de buurt daar is ook de Ripe Ride Rocket……..zullen we dan nog maar een keer? Yup! 

Papa blijft op de tas passen want die vond 1x meer dan grensverleggend genoeg. Mika neemt per ongeluk de actioncam mee in zijn broekzak en moet deze eerst naar papa brengen voordat hij mee mag, strakke actie Mika!! 

Maar goed, alsnog gaat het erg snel en mogen we instappen. Mijn 2 dare devils van 9 en 11 jaar gaan naast elkaar. Ik zit naast een man met 1 armpje. Het is zijn eerste keer en hij gilt het uit als we recht omhoog gaan. Eenmaal de eerste rond naar beneden komt de pret en giert hij het uit. Hij vindt het fantastisch, net als wij. 

Deze keer zat ik boven de wielen en was hij inderdaad iets minder soepen als  niet boven de wielen, maar ik zal niet zeuren, we vonden het weer lekker. Ik vind het al vet stoer dat de kinderen dit durven en dat ik op mijn leeftijd nog zo stoer ben hahaha.

Behalve fruit hebben we niet meer op, dus we lopen naar voren naar de CityWalk om daar te lunchen. Het is 11.30 uur en ik heb niet ontbeten want fruit valt niet goed i.v.m. de allergien, behalve een glaasje sap en water heb ik niks op. Ik kan dan ook niet wachten tot de dame weer de overheerlijke Famous Fajita van Hard Rock Cafe voor mijn neus zet. Smullen!!

Ze heeft haar best gedaan om Coco haar chicken tenders te transformeren in een kleinere versie van mijn fajitas. Ze heeft haar fooi meer dan verdiend. Topper!

Als we buiten komen hoor ik alweer een echo in mijn hoofd. Deze echo hoor ik al 3 dagen…..minimaal 10x per dag…..

Deze echo heet Mika die zegt: we gaan nu The Hulk doen!!!

Echt een briljant plan met een volle maag! De ingang van Island of Adventure ligt dichtbij dus daar gaan we dan maar, op naar The Hulk. Met de Express pass zijn we binnen 15 minuten aan de beurt, wat lekker zeg! De donkere lucht komt nu ineens wel erg dichtbij…. Oeps!

Er werd al omgeroepen bij The Hulk dat ze zouden kunnen gaan sluiten gezien het slechte weer. Man oh man….je zou in de reguliere rij hebben gestaan en nét aan de beurt zijn. Daar zou ik echt chaggi van worden. Maar het gebeurde dan ook wel vrij snel.

Binnen 5 minuten dat wij er uit waren zagen we flitsen en kwam de regen met bakken uit de lucht. Dit moet je in Florida hebben gezien om te weten wat ik bedoel.  Laten wij nu net onze poncho’s mee hebben, ja hoor, daar komen ze dan tevoorschijn.

Als familie Barbapapa (of Teletubbies mag ook) lopen we terug naar het hotel voor een pauze. Deze zat al in de planning maar wordt nu bespoedigd. Zeik maar dan ook zeiknat komen we aan. De kleding is droog dankzij (yeah) de poncho’s maar de schoenen. We lijken wel de foute tak van de Snollebollekes. We zijn de Sopbollekes. Gadver, ik vind dit zo goor. Coco sopt het hardste overigens hahaha.

Snel lekker in de kamer onder de dekens en opwarmen, lekker!!

Al snel wordt er geroepen: het is droog, we kunnen weer! Maar dit wordt door Coco steeds afgedaan met: nee hoor, ik zag nog steeds flitsen. De diva heeft nog even geen zin om op pad te gaan maar we hebben een nieuwe fanatiekeling die ons aanspoort om met ons luie gat van het bed te komen. We kunnen niks anders dan met onze Birkies naar het park want de schoenen zijn drijf.

We lopen OIA in en denderen meteen door naar achter naar Hogsmead. We willen HP and the Forbidden Journey doen. Tas weer in de locker, hop hop en dan met onze Express pas zijn we met 10 minuten aan de beurt, wat lekker zeg!

En wat is hij gaaf! Je moet geen bange poepert zijn wat de animatie is best heftig. Mika heeft zijn ogen tussendoor dichtgedaan, maar de rest vond hem cool. Zo knap gedaan!! Echt cool!

Ook moet ik zeggen dat ik deze niet zo lekker had gevonden als ik mijn eten net zou op hebben, eerlijk = eerlijk.

En weet je wat…..we zijn er toch dus laten we Hagrids ook meteen nog een keer doen. YOLO!

Er staat dat de wachttijd minimaal 180 minuten is. Ik lees op het Universal  forum dat deze tijd ruim overdreven is. Weet je, we hebben de tijd en we gaan dus in de rij staan. De Single Riders Lane is gesloten omdat deze te lang was. Er is bijna geen plek voor ‘losse mensen’ dus duurt die rij ook erg lang. We gaan er maar gewoon in staan, doe eens gek.

Ik moet zeggen, ook onderweg hebben ze er echt wat van gemaakt alleen hoop je wel bij iedere bocht dat je er bent. 

Onderweg zijn er waterkraantjes en staan er mensen met chips, fris en snacks. Goed en slim gedaan. 1 flesje water kost namelijk 5,50 dollar. WAT!!!

Precies 1.15 uur later staan we weer buiten en hebben we deze gave rit nog een keer gedaan. Hij is echt zo leuk!!!

Aansluitend willen we nat worden en doen we 2x River Adventure bij Jurassic Park. We zijn voorbereidt en trekken de poncho’s tevoorschijn. We zijn er klaar voor. Wat denk je? Zet ze ons achterin! Hop, 2eronde dan maar. Lady, can we sit in front? Sure!! En daar gaan we en mensen achter ons vragen zijn of ze echt zo nat worden omdat we de poncho’s aan hebben. Oh yeh, you bet!

Dan zijn we er wel klaar mee……oh nee. Nog een keer de The Hulk. Kak! Waar ben ik aan begonnen. 

Zijn we dan nu echt klaar voor vandaag? Ja hoor! Na een klein diner bij Jake’s in het hotel kunnen we naar de kamer. Lekker douchten en naar bed.

Het was weer een avontuur 😉 

Morgen de laatste volle dag in USA! 

Liefs

Advertentie