Dag 14 – Di 30 juli

Dag 14. Dinsdag 30 juli 2019.

Gisteravond ging de BBQ niet zoals gepland. De gasfles kregen we met geen mogelijkheid open gedraaid. De hele garage afgezocht en uiteindelijk met een soort van hamer van een knoflookpletter er een paar rammen aangegeven. Werkte ook niet. KAK! Dus moest de koe binnen gebakken worden.

De gratineerde champignons en courgette moesten daardoor de oven in. Oven deed ook niet wat we wilden. Werd wel warm maar niet warm genoeg om de kaas te doen smelten. Wat bleek nou, de lamp bleef branden (een probleem waar we al dagen tegen aan liepen, zeg maar, langs liepen. Want waarom brandt de lamp?) De deur had dus net even een extra setje nodig waardoor de oven goed sloot en dus warm werd. Jeetje joh, en daar komen we in week 2 achter. Gelukkig is het pas de 4ekeer dat we hier komen dus ach… nog genoeg te ontdekken toch?

Terug naar vandaag. 6.30 uur ging de wekker….wat zeg je?? Ja, inderdaad om half 7 ging de wekker. Kon het niet geloven. Maar we hebben om 8 uur afgesproken bij de Cape Coral Yacht Club dus we moeten op tijd op.

Alles verloopt prima, batterijen mee van camera en action cam, handdoeken, zwemkleding en 2 dozen pringels. Water is er op de boot.

Meer dan op tijd komen we aan en zien we dat Captain John zijn boot al heeft aangemeerd. Top! Man van de tijd. Hij is druk bezig zijn boot in orde te maken. We worden vriendelijk welkom geheten en kunnen dan ook zeggen dat de boot super netjes is. Lekker schoon en opgeruimd. Dat zal binnen nu en 10 minuten wel veranderen maar we laten die man nog even in die waan.

We gaan al meteen lekker van start, gas erop!! Er zijn bepaalde stukken dat je maar heel langzaam (idle) mag varen. Dat zijn de gebieden waarop de manatees (zeekoeien) leven. Die leven in vrij laag water en zijn dan op zoek naar grasjes en andere lekkere dingen. We hebben er gister eentje van heel dichtbij kunnen zien en we vinden ze zo leuk! Kom maar op!

Helaas houdt niet iedereen zich aan de regels en worden er helaas best veel manatees geraakt door boten. Ze hebben vaak schrammen, krassen maar soms ook behoorlijk diepe wonden. Het blijft vaak helaas niet bij manatees.

Cap John houdt zich prima aan de regels want uit ervaring weet hij; ze bekeuren je zonder pardon. We varen via het uiterste puntje van Pine Islann, langs Sanibel door naar het puntje van Captiva. Wat is het mooi op het water. De dolfijnen dansen met ons mee over de golfen van de boot. Ze vinden het heerlijk om te spelen.

Bij Captiva zien we een aantal manatees in de haven liggen, ze zijn lekker aan het rommelen in het water en zien de bubbels naar boven komen. Wat zijn ze toch leuk!

Daarna varen we door naar North Captiva. Dat eiland is alleen te bereiken per boot of vliegtuig. De landings-strip is een lange baan met gras, dat ziet er niet heel uitnodigend uit, maar blijkbaar werkt het prima.

We leggen de boot voor anker en we kunnen even lekker zwemmen en schelpen zoeken. Helaas vinden we weinig bijzonders maar kunnen we even lekker afkoelen in het water. We zijn blij dat we zo voeg op pad zijn gegaan want het is warm vandaag!

Precies tegen North Captiva ligt Cayo Costa State Park. Daar is niks te vinden qua voorzieningen. Je moet alles zelf meenemen van eten, drinken, handdoeken etc. Het ziet er daar ook prachtig uit.

Via de oost kant van Sanibel scheuren we weer terug richting de Sanibel Lighthouse. Beide kinderen mogen de boot besturen en dat vinden zeg gaaf!!! De bekkies als ze achter het stuur zitten, goud waard!

We maken wat gave foto’s van het Lighthouse. Dat is toch echt wel mijn favo plekje, wat is het hier toch mooi. Ik kan hier eerder jaar heen. 

Via Fort Myers racen we over het water weer richting Cape Coral Yaught Club. We hebben zo genoten van deze tocht. 2x dansten de dolfijnen met ons mee en hebben we meer dan fantastische dingen gezien. Het was best prijzig, maar toen we de Captiva Cruises voorbij zagen komen, grote ferry-achtige boot met 200 man er op……..waren we blij dat we hiervoor hadden gekozen. 

We nemen afscheid van Cap John en scheuren in 15 minuten naar huis. Er moet hoognodig geplast en gezwommen worden. Nogmaals, we zijn blij dat we vroeg zijn gegaan want de thermometer geeft 100 Fahrenheit aan (37,7777777…) graden. Warm!!

Thuis springen we direct het zwembad in, heerlijk! Ik kan het iedereen aanraden om eens een keer in deze regio een huis met een zwembad te huren. Zo lekker relaxt en fijn.

Maar …..we hebben nog niet geluncht. Tevens moet Ronald zijn overhemden ophalen bij Brooks Brothers (waren besteld) dus we scheuren naar Naples Flatbread (Miromar) en genieten daar van een late lunch. Iedereen is er aan toe. Her en der wat hoofdpijn en misselijkheid door de warmte en te weinig eten.

We struinen daarna door de Miromar outlets en Bien en ik slagen zó mega bij Nieman Marcus.  Een shirt van DKNY van 39 dollar voor 10 dollar. Een gave Michael Kors spijkerbroek van 120 dollar voor 23 dollar. Een mooie nette broek voor het werk van Tahari van 99 dollar voor 18 dollar. 

Worden we daar blij van, zeker te weten! De rest van de komende 2 jaar heb ik geen kleding meer nodig. Hier kan je in nederland niet voor shoppen. Sabine heeft 2 truien van Tommy Hilfiger voor 15 dollar. Geen geld!!

We draven door, I know….

Met een ijsje en smoothie van DQ nemen we een korte pauze en zien dat het ondertussen al weer ruim 18.00 uur is geweest. We hebben geen zin in boodschappen of ingewikkelde dingen. We crashen bij Outback Steakhouse in Fort Myers. We gaan te buiten aan een overheerlijke Victoria Filet Mignon met een overheerlijke wijn erbij. Bien aan de rita en die smaakt ook prima.

Ondertussen zitten we te trillen op onze stoelen van de onweer boven ons. Ik kan niet anders zeggen: vermijdt Fort Myers. Op een 1 of andere manier hebben ze daar steeds onweer en wij in Cape Coral niet. Het is bijna iedere dag wel raak in FM, maar niet hier. Door de ligging van het kanaal of weet ik wat (wel verteld maar niet opgeslagen op de harder schijf) hebben ze daar meer last van regen en onweer.

We blijven droog en snellen naar onze bolide. Thuis blijven we lekker in de airco met een filmpje of boek. Wijntje erbij en het feest is compleet.

Morgen hebben we weer wat leuks op programma staan dus we gaan er op tijd in.

Truste allemaal. Tot morgen weer!!

Liefs 

Advertentie