dag 10 – vrij 26 juli

Dag 10. Vrijdag 26 juli 2019.

Iedereen heeft een goede nacht gemaakt en zijn goed uitgerust, lekker hoor vakantie.

We hadden gister besloten om vandaag naar Sanibel Lighthouse Beach te gaan, vanuit daar naar Naples Flatbread voor lunch en dan even langs een aantal shops die we nog niet hebben gedaan.

Nou dat was dan het verslag van vandaag…….klaar! 😉

Altijd weer later dan gepland trekken we de deur achter ons dicht. Deze gaat open met een code, echt super handig. Geen gezeik met sleutels en weet ik wat. 

Uiteraard eerst langs de Starbuck, onze eigen bekers zijn afgespoeld (foto volgt) en omdat je dus geen beker van Starbucks gebruikt krijg je 10 cent korting. Nou, daar doen we het uiteraard voor (NOT). We denken aan het milieu op deze manier in plaats van iedere keer een beker weg te gooien. Deze gaan mee naar huis en zijn super makkelijk voor thuis of op het werk. Gister haalde dat mokkel alle bestellingen door elkaar en kreeg iedereen de Peach smaak die geen peach wilde. En degene die unsweetend wilde kreeg sweetend. Gister hielden we onze mond nog want ach…peach was ook wel oke-ish…..maar nu waren we er klaar voor, kom maar op!

Zegt die dame bij binnenkomst: goodmorning, ya’ ll want the Guava unsweetend right?

We houden van haar sinds gister (was trouwens een andere dame hoor) Dus we gingen vandaag mee de juiste bestelling de deur uit. Toch iedere dag zo’n 18 dollar handel met 5 ice tea en 2 chocolate chip cookies voor de kids.

Op naar Lighthouse voor onze portie vitamine D. Onderweg nog wat spatters op de voorruit maar we zien dat Lighthouse volledig in het zonnetje ligt. Whoop Whoop!

We zijn prima op tijd, genoeg parkeerplaats. Ze houden hier een strik beleid op aan. Je mag parkeren maar dan alleen  op de aangewezen plaatsen. Dat zijn er hier ook niet zo heel veel. Ik schat een stuk of 50. Parkeer je in de berm of dubbel……..250 dollar ticket. En ze doen het zonder pardon. Ze controleren regelmatig en je hebt zo een bon op je voorruit liggen. Ik hou er van want dat zorgt er voor dat het eiland netjes en schoon blijft. Geen wilde geparkeerde auto’s all over the place.

Eenmaal op het strand zien we overal zeewier tegen dat al snel wordt omgedoopt door Sabine tot schaamhaar. Want zo ziet het er eigenlijk ook wel gewoon uit. Ik heb gelezen dat het vanuit verweggistan komt maar dat het ook zoveel is doordat ze testen uit voeren met besproeien van gewassen. Dat komt uiteindelijk weer in het water en zorgt er voor dat dit schaamhaar zo onwijs groeit. Hier gaat geen Brazillian wax tegenop hoor!

De zon schijnt echt meg en het is warm!!! We gaan meteen het water in, eigenlijk doet iedereen dat. De meeste mensen staan een beetje te chillen in het water. Met schelpennetje en schepnet lopen we een stuk door het water en schrik je je af en toe de tandjes als je een pluk schaamhaar om je benen geworpen krijgt. Ieuw!

Wat nog meer schrikken is dat ik tegen Mika zeg: kijk hier een grote schelp en hij deze opvist van de bodem en er een heuse haaienvin in zit van zo’n 20 cm. Alleen de vin, geen haai te zien. Mika is er klaar mee en tieft nog net niet het netje met haaienvin verafschuwd van zicbh af. Dit soort dingen trekt hij slecht. Hoppa, met 1 grote zwaai zwiepert hij de vin uit zijn netje en wil NU uit het water. En dan wel NU!!

We kunnen hem overtuigen nog even mee een rondje schaamhaar te doen…..ik bedoel Lighthouse, want daar ligt een zandbank en kan je beter zien wat je opschept. Sorry kerel.

Coco en Ronald liggen heerlijk te chillen in het water als er we aankomen. We komen er achter dat we er alweer bijna 2 uur op hebben zitten, time flies!! En mijn huid ook!! Wauw en auw…. We moeten ook echt uit de zon. Ondanks de wolken her en der (wat de temperatuur echt beter maakt hoor!)  is het echt bakken en braden. Sabine heeft van gister al wat mooie rode plekken en ik voel nu mijn rug.

Tijd voor lunch!! Op naar Miromar Outlets voor Naples Flatbread. Ronald, Sabine, Mika en Coco de Californie Club en ik de Drunken Shrimp (alleen voor de naam al…)

Met de buik vol (echt ook een goed moment om kleding te passen…) gaan we naar Black & White waar we Sabine in een hokje proppen en zij onze levende paspop wordt. We trekken van alles naar binnen en dat levert de meest hilarische dingen op. Die romper is dan ook echt een romper en we liggen gestrekt in het hokje. De onesie met lange pijpen is wel een blijvertje, die mag mee naar huis.

Ronald ziet nog een witte jurk voor mij. Lekker rellen….dat zal de zwarte kant van mijn kast (zeg maar hele kast) niet leuk vinden maar hij staat echt goed. Leuk! Hij is 99 dollar en afgeprijsd naar 69 dollar. Maar hij hing op het 40% rek. Daarover nog vast leden korting van 5% en nog 20 dollar op het totaal wat Sabine en ik kopen (20 dollar korting als je meer dan 100 dollar koopt, laten we net op 103 zitten) en uiteindelijk kost hij maar 32 dollar. Hoppa!! In da pocket.

Nog even naar Tommy, Starbucks (voor een refill) en de sunglass hut. Daar is een jongeman druk bezig om Sabine een zonnebril te verkopen. Dat lukt hem aardig, maar ze denkt er nog even over na.

Hup hup, naar huis, we willen afkoelen in het zwembad. Ronals steekt de BBQ in de fik en gooit er een aantal burgers op. Het is heerlijk!!!  Wat een feest. De Gin Tonic maakt het compleet. De eerste fles is op, de 2efles (het schap is nu leeg in de winkel….) gaat open. Chill, het is vakantie!!

Tot morgen!! Liefs

Advertentie