Dag 13 – Ma 29 juli

Dag 13. Maandag 29 juli 2019.

Vandaag gaan we naar Baco Grande. Behalve Ronald heeft iedereen verder lekker geslapen en rond 8.30 uur is iedereen wel wakker. We ontbijten lekker buiten, nadat Sabine het ontbijt met de bezem naar buiten heeft gevlogen. (zie foto)

We plonsen niet in het zwembad alhoewel dat erg verleidelijk is. Boca Grande is onderdeel van Gasperilla Island en dat is eigenlijk super eenvoudig per boot te bereiken vanaf Sanibel, maar omdat de auto voor de deur staat en we dan ook geen extra kosten hoeven te maken behalve benzine hebben we besloten er heen te rijden. Kinderen kunnen nog even lekker chillen in de auto met een limo van de Starbucks en de rit neemt 1,5 uur in beslag.

Bij de Starbucks (andere vestiging dan normaal) bestellen we onze Guave Icetea met 2 chocolate chip cookies. Wat blijikt……..ze zijn op!!! Wat!! De dame komt met hangende pootjes onze kant op en biedt haar excuus aan. We mogen van alles kiezen uit de vitrine, wat we maar willen!! En zelfs nog extra. Kijk, dat is nou service, dat is Amerika!

We kiezen een lemon loaf cake (zó lekker) en een banana nut bread (lijkt net alsof je heel gezond doet omdat het woord banaan er in zit) We mogen nog meer kiezen! Wat klantvriendelijk zijn ze hier toch. Ik kies voor Coco een Cake Pop (choco versie). Smullen!!

We komen tot de conclusie dat Cape Coral best groot is! Via CC rijden naar Punta Gorda (alleen de naam vind ik klinken alsof je aan de Spaanse costa zit, maar we rijden er alleen maar door heen ;-))

We steken een aantal bruggen over tot we aan de laatste komen waar we Gasparilla Island op rijden. Daar betalen we 6 dollar aan tol en daar gaan we. De ene WOW na de andere. Wat is het hier mooi zeg!

Ik ben echt verliefd op Sanibel en hou van de Sanibel Causeway om daar overheen te rijden en dat het voelt alsof ik thuis kom. Maar dit!! Dit is anders!

Het is minder druk, wat minder toeristisch, eenvoudiger, relaxt maar qua strand is het echt de bom! (zoals wij dat uitdrukken hahaha). De sfeer doet anders aan, maar is zo fijn!

Er moet hoognodig een sanitaire stop worden gemaakt dus we gaan naar binnen bij South Beach Grill on Boca Grande. We reden er spontaan langs op weg naar het zuidelijkste puntje van het eiland. Het is een eenvoudige toko, maar het uitzicht is fenomenaal!! Omdat je alleen dit strand mag komen als je eet bij South Beach is er niemand te bekennen op dit witte strand. Echt fanstatisch. De kleurrijke stoelen maken de Caribische sfeer compleet (of zal het de mojito zijn geweest)

Na het eten lopen we richting het water en maken wat foto’s. We willen graag zwemmen en rijden het laatste stukje naar Boca Grande State Park. Voor 3 dollar mogen we daar de hele dag parkeren. Het is warm, warmer en warmst….Snel afkoelen willen we dus snel omkleden (warm in dat hok!!) en naar het water. We kiezen een lekker plekje totdat de mensen waar we naast willen gaan zitten muziek aan zetten. Wat is dat toch tegenwoordig dat overal muziek aan moet! Gewoon rustig dagje strand en dan wil ik niet in de herrie zitten van iemand anders. Doe oordoppen in of zo, val niet het halve strand er mee lastig. We kijken elkaar aan en zonder woorden: doorlopen naar een andere plek.

De stroming is erg sterk bij de voorkant van het eiland (bij de lighthouse) en daar hangen de rode vlaggen, daar moet je ook echt niet gaan zwemmen en dat is ook duidelijk te zien!! Het water gaat alle kanten op en ziet er gevaarlijk uit. Aan de zijkant van de lighthouse kan dat prima. Niet te ver uit de kant, maar daar kan je goed zwemmen, wel blijft het opletten.

We zijn professionele schelpenzoekers geworden. Het werkwoord Shelling krijgt met ons een hele nieuwe betekenis. Sabine heeft een roze, ik een geel met blauwe en Mika een rode schelpennetje. Daarmee kan je gewoon in het water blijven maar raak je de schelpen niet kwijt. Daarbij hebben we 2 schepnetjes om de bodem mee af te zoeken en schelpen op te pikken uit het zand. Ik heb een nieuwerwetse duikbril waarin je hele gezicht bedekt zit. Je kunt vrij door je neus en mond ademen, erg fijn!! Dus ik struin heerlijk door het water en vind de beste schelpen!! Met name veel Lettering Olives. Die zijn erg mooi!

Als we met ze allen een kleine stukje lopen langs het water naar het Lighthouse ziet Mika wat in het water. Hij blijft volhouden dat het dolfijnen zijn, maar die blijven niet op 1 plek dus het kan niet anders zijn dan manatees. GAAF!!! En ja hoor, 3 stuks steken hun neus omhoog om lucht te halen. Ze kunnen 5 minuten onder water dus we staan te wachten totdat ze weer boven komen. En ja hoor, 3 neusjes en lijfen komen boven. Wat ontzettend gaaf!! Ze komen zo dicht bij het strand dat je ze kan aanraken als je zelf tot bovenbeen hoogte er in staat. Er komt nog een 4ebij en die zwemt rakelings langs alle zwemmende mensen, echt geweldig!! Het zijn zulke vriendelijke logge dieren. Het is verboden ze aan te raken dus dat doen we ook niet.

Mika rent snel naar de handdoeken om zijn duikbril te halen en plonst het water in om hem van dichtbij te kunnen zien. Hij ziet hem gewoon op 1 meter afstand onder water voorbij komen. Dit is echt zo kicke!! Daarna zet de manatee de turbo aan en zwemt hij door. Dit was zo’n wauw moment, dat vergeten we nooit meer. We hebben een abonnement op Burgers Zoo en zeiden in de Mangrove al tegen Sabine, dit ga je in het echt zien! En vandaag was dat dus ook zo. In Burgers is er dit voorjaar een manatee geboren, zo lief! Hier zagen we geen jonkies bij.

We zijn zo druk met shelling, foto’s maken, wandelen en zwemmen geweest dat we dus totaal vergeten zijn in te smeren. Je raad het al…….ik ben de lul. Ik ben het meeste nog van de kant af geweest om foto’s te maken en ik ben ROOD!!! Auw auw auw…..wat dom!! Ik ben zo van het smeren, altijd met factor 30 en dan 5x per uur of weet ik wat.

We kleden ons om, zweet loopt in de bilnaad en Ronald zet de auto vast aan. We zijn in hoge nood voor Airco!!

Vlak voordat we het eiland afrijden scoren we wat te drinken in de plaatselijke supermarkt. Lekker chill hier die sfeer, niet normaal zo lekker.

We tuffen lekker naar huis en eenmaal daar plonsen we het zoute water van  ons lijf……..om daarna dik in te smeren met Aloe Vera. Kak, zeg! Mijn huid brandt gewoon, ik baal als een stekker. We hebben morgen nog wat leuks op de planning staan en daar kon ik dit niet bij gebruiken.

Morgen om 6.30 uur op dus niet te laat slapen vanavond. Dus hier alvast het verslag van vandaag. Ronald staat in de keuken de halve koe klaar te maken voor op de BBQ. Ik ga maar snel helpen de groenten klaar te maken.

Trust en goedemorgen allemaal!

Liefs

(oh en mocht je mijn blog lezen, laat me dat vooral weten, vind ik leuk ;-))

Advertentie