Dag 20 – Ma 5 aug

Dag 20. Maandag 5 augustus 2019.

Vanmorgen gaat om 7.00 uur weer de wekker. Poeh zeg, het is wel vakantie he! Kom op! Maar goed, het is zo snel zo warm hier dat we op tijd willen zijn. Met name de luchtvochtigheid is erg hoog. Ronald verliest zo’n 3 liter op een dag alleen al vanaf zijn hoofd ongeveer. Daar hebben wij minder last van al heb ik wel een klein busje deo in mijn tas gestopt. Dat is wel lekker om tussendoor even op te frissen. Als ik andere mensen om me heen ruik dan zou ik ze ook graag mijn deo geven.

We willen dus op tijd weg maar de schoenen waar de kinderen op lopen vinden ze niet fijn. We moeten dus even naar de auto om andere te halen. Ze hebben beide, net als ik, steunzolen en moeten dus dichte schoenen aan. Ik moet zeggen, ik zie sommige (erg jonge!) kinderen op slippers lopen, en dan bedoel ik echt de flipsflops en dan vraag ik me echt af hoe die kinderen een dag moeten volhouden (we hebben gister 15 km gelopen!) dus ik wil graag dat ze goede schoenen aan hebben.

Dus we scoren net als gister weer een banaan en croissant bij de snelle balie en lopen naar de auto. Dat is ongeveer 50 meter lopen dus makkie. Maar voordat we er weer weg zijn is wel een dingetje. De schoenen van Co zijn iets te ruim, zitten niet lekker. De andere oude schoenen ook geen optie dus het is even dubben wat we doen.

Uiteindelijk de nieuwe schoenen aan en nog wat extra aandacht aan het veterwerk besteedt. Oke, daar gaan we! Het loopt al tegen 8.30 uur als we het park in gaan, jammer van de tijd maar het is niet anders.

We gaan naar de Minions 3D. Super grappig, leuk vermaak maar niet hysterisch. Coco en ik vinden het leuker om naar andere mensen te kijken die in zo’n simulatie bakje zitten dan naar het scherm hahaha.

Snel nog even met de minion op de foto. We hebben bij het hele pakket de  My Universal Photos genomen waardoor we alle dagen iedere foto online weer kunnen terug vinden en downloaden. Erg leuk want we staan er het meeste van de tijd volledig gestoord op. Niet echt geschikt voor in een lijstje maar wel erg leuk om te zien hoe dolletjes we er op staan.

Dan wil Coco persé naar The mummy. Deze Die Hard coaster liefhebber sleurt ons overal mee in. Ik laat haar niet alleen gaan dus ik ga mee. De mannen kunnen dan ook niet achter blijven (terwijl ze dat soms wel graag zouden doen) dus daar gaan we. En wederom, erg gaaf! Het is super rustig en binnen 5 minuten zijn we onder weg. Hoppa, lekker gewoon 2x achter elkaar met de Express Pass. Lekker zo’n kaart hoor!

Dan pakken we voor de 2ekeer een refill en gaan naar The Wizzarding World of Harry Potter (Diagon Alley). Het blijft zo leuk om daar heen te gaan en zien hoe knap ze dit hebben gemaakt, echt tof.

Omdat we net een refill hebben genomen en de rij bij de kluisjes erg lang is, ga ik lekker bij Gringotts in de schaduw zitten en app op mijn gemak even met oma als Ronald met de kinderen nog een keer in de Escape from Gringotts doen.

We hebben nog steeds maar een klein ontbijtje op en er moet echt even wat in. We plassen, pakken refill nummer 3 en stappen op de trein naar Hogsmead. Nog een keer plassen en ik bedenk dan: dit is het moment om in Hagrids Motorbike Adventure te gaan. De reguliere wachttijd is 150 minuten. Echt veel minder dan de minimaal 210 minuten (meer geeft hij niet aan) dan de dagen er voor. Als we het nu niet doen dan komt er niks van want door het weer ligt hij er zo een paar uur uit. Tevens draait hij niet de hele dag omdat hij vrij nieuw is en er nog veel onderhoudt aan moet worden gedaan. Iets met de sensoren die niet tegen de regen kunnen of zoiets. 

Ik zit op een Amerikaans Universal Forum waar veel informatie wordt gedeeld en ik ben op de hoogte van alles hahaha.

We pakken de Single Riders Lane (SRL). Dat houdt wel in dat we allemaal apart er in moeten maar……die rij is vaak wel veel korter. We hebben het er met de kinderen over gehad en ze willen dit graag doen en durven ook alleen (met uiteraard een onbekende naast je).

We kunnen helemaal naar voren doorlopen. Als we zien hoe lang het pad is waarin je zou kunnen wachten!! Wauw! Dat is echt lang! Vandaag niet, pas als we een heel stuk verder zijn dan komen we mensen tegen, dit is echt mazzel zeg. Ik moet er niet aan denken dat je anders in die rij moet staan. De SRL begint niet helemaal voor aan en je moet dus eerst een heel stuk meelopen met de meute voordat je die SRL kan pakken voor het laatste stuk.

Wij hebben mazzel, daar waar de rij begint kunnen we rechtsaf slaan voor de SRL. We lopen daar ook meteen naar binnen en dat is fijn, het is echt warm vandaag.

We hebben geklokt, we gingen in de rij om 11.43 uur en ik stond om 12.20 uur weer naast mijn Motorbike! Lekker snel!!! Coco kwam direct achter me aan en Mika en Ronald zaten samen (niet naast elkaar) in de bikes daarna. Echt snel!

SRL is echt mazzel hebben. Deze rit is zeer gewild en de meeste mensen willen met ze 4eer in. In de SRL moet je dus wachten tot dat er een groepje van 3 of 5 (of andere oneven nummers) komt zodat je kan aansluiten. Ik had een aardige kerel uit Brazilie dus met familie op pad was. Meteen voluit kletsen en voorstellen, helemaal leuk! We hadden samen echt pret!

Hij is zo cool!! Deze achtbaan moet je doen!!! Hij gaat hard, mooie versnellingen (en verzakkingen), omhoog en weer achteruit en echt mega hard scheuren. Ik zat dus op de motorbike (en niet in het bakkie) en voor mijn gevoel zat ik echt aan het stuur. Zo tof! Morgen nog een keer proberen 😉

Daarna moesten we echt eten, we konden niet meer. Zere voeten, zweet gutst ons van de kop. We proberen wat plekjes in het park maar we willen bediend worden en niet nog een keer in een rij staan voor een stuk kleffe pizza of taaie burger. We lopen het park uit naar Hard Rock Cafe. Die airco!!!! Dat hadden we nodig!!! Heerlijk.

Ronald gaat voor de Strawberry Basil Lemonade en de ceasars salade. Ik een Blue Moon Belgian White met overheerlijk Famous Fajitas with Chicken. Ik heb mijn vingers er bij op gegeten.

Kinderen lekker ice tea met hotdog en chicken tenders. Hier waren we aan toe, we worden weer een beetje mens.

Hard Rock Cafe is zeer de moeite waard, het is de grootste in de wereld en aan de muur hebben ze super gave dingen hangen van bekende Rockers!

Eenmaal bij de kamer even opfrissen en we scheuren naar Walmart voor een poncho (daar komen dus geen foto’s van, dat snap je) en wat vitamines voor thuis. Het is nog steeds TaxFree weekend dus we slaan goed in. Ik hoop maar dat 7 koffers genoeg zijn hahahaha.

Eenmaal op de terugweg begint het behoorlijk te hozen en onweren op zijn Floridiaans. We zien in de app dat alle buiten attracties zijn gesloten en de binnen attracties vet druk zijn. We hebben er even geen zin in. We chillen lekker op de kamer en gaan zo lekker in het hotel eten.

En ja, ik mis nog 2 dagen van het blog maar ik zal mijn best doen 😉

Nog 2 volle dagen Universal. Donderdag begint de truc met de koffers en rijden we naar Miami om vanaf daar naar huis te vliegen.

Nu nog even genieten!!

liefs

Advertentie